keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Kolarin kuulumisia

Ja nyt on Kolarin aika päivittää!


Meän ohjaaja on ollu vähän hithaala päälä, mutta tänhään otti (meitä) niskasta kiini ja päästi yhen teatterityypin tänne konheen äähreen, kohta useamman, kirjottahmaan.
Tämä keskiviikko on meile lukiolaisile (yhele amiksele lyhyt) pitkä päivä, mutta mikä on sen parempaa, ku pääsee tänne Anskun kanssa hörhöilehmään?
Oli kyllä kylmä käyä kylälä ostamassa evhäät lumipyryssä ja päästhiin vähän myöhässä alottahmaan tämän päivän teatteri.

Meitä on tällä hetkelä 9 nuorisoteatterilaista ja kovasti päätä vaivathaan, miten saisima seuraava esitys suunnitteille. Talvi syö ideat ja toivothaan että inspiraatio hyppäis nurkan takkaa. :D

Tällä hetkelä työstethään teksti&kuva- työtä, mihin alun perin hankithiin lehtileike, jostain mikä huolettaa ommaa mieltä ja lisäthiin muita, mitkä haluttaisiin muuttuvan.
Sen vastapariin kirjotethiin tai maalathiin/piirrethiin asioita, jotka ois jo muuttuhneet seuraavina vuosina.
Anskula oli näköhjään ideana tälle se, että jos joku meistä keksis seuraavan esityksen aihheen, mutta heikolta vielä näyttää. (Ansku korjaa että ”jahka aihe nousis niistä”).
Ehkä joku noista vielä keksii, ku täältä tietokonheen takkaa porukka näyttää tekevän noita töithään aika ahkerasti. :D
Tämä teksti&kuva- työ lähti Outonainen viikonlopula, jollon olthiin Sieppijärven ala-asteela perjantain ja lauantain 5.-6.2.
Sinne ennakkotehtävänä oli viä joku itteä vanhempi esine, jota käytethiin hyväks työskentelyissä.

Sielä käythiin sitte pakkasessa puol tuntia ettimässä jottain paikkaa ympäristöstä missä uus ja vanha kohtas, osa löys ihan vanhan puun ja puuta uuemman talon. Sitte piti raapustella mahollisimman tarkasti ympäristöä; mitä kuuluu, mitä tuntuu mitä tuoksuu, miltä näyttää jne.
Ajan loputtua, varphaat kohmeessa karathiin sisäle kirjottahmaan tekstistä valituista sanoista runoa tai muuta tekstiä. Sitten siittä/niistä teksteistä valithiin sanoja tai lauseita, joista taas kirjotethiin jotain runoa. Viimisin runo luethiin ulkona, sielä paikassa minkä löys ja muut kovana korvana kuuntelemassa.

Terkut Kolarin nuorisoteatterikriminaaleilta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti